Wykonanie
Składniki :kotlety
schaboweziemniakimozzarella w kulce ( nie z zalewy)1 duży ząbek
czosnku + 2 ząbki
czosnku2 łyżeczki
papryki słodkiej1 łyżeczka
papryki wędzonej ostrej1/2 łyżeczki
chiliprzyprawa ognista w młynku - kilka przekręceń
olej1 łyżeczka
oreganooliwaPrzygotowanie :
Ziemniaki szoruje, kroję w grube plastry, nacieram
oliwą wymieszaną z 2 ząbkami
czosnku przeciśniętymi przez praskę oraz łyżeczka
oregano, zawijam każdy plaster w folię i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 60 minut.Kotlety lekko rozbijam.Mieszam
papryki,
przyprawę ognistą, i przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku z
olejem ( około 1-2 łyżek).Wkładam kotlety do marynaty i wstawiam do lodówki na 50 minut.Rozgrzewam elektrycznego grilla na maksymalny tryb grzania , układam kotlety , grilluję około 3-5 minut z każdej strony.
Ziemniaki rozwijam z foli , układam na każdym plastrze startą na tarce o grubych oczkach
mozzarellę i podpiekam aż
ser się rozpuści.