ßßß
Składniki :kotlety schaboweziemniakimozzarella w kulce ( nie z zalewy)1 duży ząbek czosnku + 2 ząbki czosnku2 łyżeczki papryki słodkiej1 łyżeczka papryki wędzonej ostrej1/2 łyżeczki chiliprzyprawa ognista w młynku - kilka przekręceńolej1 łyżeczka oreganooliwaPrzygotowanie :Ziemniaki szoruje, kroję w grube plastry, nacieram oliwą wymieszaną z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę oraz łyżeczka oregano, zawijam każdy plaster w folię i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 60 minut.Kotlety lekko rozbijam.Mieszam papryki, przyprawę ognistą, i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku z olejem ( około 1-2 łyżek).Wkładam kotlety do marynaty i wstawiam do lodówki na 50 minut.Rozgrzewam elektrycznego grilla na maksymalny tryb grzania , układam kotlety , grilluję około 3-5 minut z każdej strony.Ziemniaki rozwijam z foli , układam na każdym plastrze startą na tarce o grubych oczkach mozzarellę i podpiekam aż ser się rozpuści.