ßßß
Składniki:20 dag cukrukostka margaryny35 dag mąki + 3 łyżki3 jajka4 łyżki kakao3 łyżeczki proszku do pieczenia15 dag brązowego cukru3 łyżki masłaśliwki węgierkiPrzygotowanie :Do garnuszka wkładam margarynę , wsypuję 20 dag cukru, 4 łyżki kakao i dodaję 5 łyżek wody. Podgrzewam, rozpuszczam - mieszając.Po rozpuszczeniu, odstawiam by masa przestygła.Masę mieszam z jajkami , mąką, proszkiem do pieczenia.Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto.Na wierzch układam połówki śliwek.Z 3 łyżek mąki, 3 łyżek masła i 15 dag brązowego cukru zagniatam kruszonkę. Chowam na 25 minut do zamrażalnika.Po upływie 25 minut ścieram na tarce kruszonkę. Staram się by równomiernie pokryła całą powierzchnię ciasta.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 60 minut .Przepis pochodzi z gazety Moje Gotowanie z 2011 roku.