Wykonanie

Składniki:20 dag
cukrukostka
margaryny35 dag
mąki + 3 łyżki3
jajka4 łyżki
kakao3 łyżeczki
proszku do pieczenia15 dag
brązowego cukru3 łyżki
masłaśliwki węgierkiPrzygotowanie :Do garnuszka wkładam
margarynę , wsypuję 20 dag
cukru, 4 łyżki
kakao i dodaję 5 łyżek
wody. Podgrzewam, rozpuszczam - mieszając.Po rozpuszczeniu, odstawiam by masa przestygła.Masę mieszam z
jajkami ,
mąką,
proszkiem do pieczenia.Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto.Na wierzch układam połówki
śliwek.Z 3 łyżek
mąki, 3 łyżek
masła i 15 dag
brązowego cukru zagniatam kruszonkę. Chowam na 25 minut do zamrażalnika.Po upływie 25 minut ścieram na tarce kruszonkę. Staram się by równomiernie pokryła całą powierzchnię ciasta.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 60 minut .Przepis pochodzi z gazety Moje Gotowanie z 2011 roku.
