ßßß Cookit - przepis na Bo nie każde poznawanie nowych smaków kończy się sukcesem...

Bo nie każde poznawanie nowych smaków kończy się sukcesem...

nazwa

Wykonanie

Skrzydełka "Buffalo" z selerem naciowym i dipem
Chcę zaznaczyć, że mi to danie nie przypadło do gustu, i jest zupełnie nie w moim stylu, i naprawdę nie wiem co mnie podkusiło by je zrobić.
Dlaczego w takim razie publikuje przepis ? Bo być może to czyjeś smaki i być może znacie , lubicie takie połączenia.
Przepis pochodzi z jakiejś gazety , podejrzewam że z Palce lizać.
Składniki :
10 skrzydełek kurczaka
1/4 szklanki pokrojnego masła
3 łyżki sosu chili ( ja dałam chyba z pół butelki)
1,5 łyżki octu jabłkowego
olej do głębokiego smażenia
łodygi selera naciowego
Dip :
1/2 szklanki majonezu
1/4 szklanki jogurtu ( dałam grecki)
6 dag pokruszonego sera typu rokpol ( dałam gorgonzolę)
Przygotowanie :
Przygotowuje sos, delikatnie mieszając - sos ma mieć grudki sera.
Seler kroję na kawałki , następnie umieszczam w misce z lodem na 30 minut.
Skrzydełka kroję na pół.
Smażę na głębokim rozgrzanym oleju około 5-8 minut.
Na patelni rozpuszczam masła, dodaję ocet, i sos chili.
Do sosu wkładam skrzydełka i mieszam, chwile podgrzewając.
Podaję : skrzydełka, dip i seler.
Nie wiem, co sądzicie o tym pomyśle ? Przepis był zatytułowany "Skrzydełka Buffalo" i zdjęcie było bardzo apetyczne , więc się skusiłam ... skrzydełka były smaczne , ale po co ten seler i dip ? zupełnie nie wiem... Nauczyłam się za to, że owszem warto eksperymentować ale trzeba przy tym myśleć o ulubionych smakach...
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/09/czowiek-uczy-sie-cae-zycie.html