Wykonanie
We wczorajszym oryginalnym przepisie było 2
razy więcej składników, a ja zużyłam połowę i reszta mi została, więc dzisiaj rano trochę zmodyfikowałam przepis. Różnice niby są niewielkie, ale robi się szybciej i sandwicze są zdecydowanie bardziej płaskie, jaśniejsze i chrupiące :) i odrobinę mniej słone - dla mnie to duży plus. Świetnie się komponują z poranną
melonowo-
jabłkową Pu-Erh :)

składniki:- 4 cienkie plasterki
wędzonego bekonu- 4 kromki
chleba tostowego (żytniego)- 1 szklanka
startego sera cheddar- 4 cząstki
pomidora- 1 łyżka
majonezu- 1 łyżka
masła -
pieprzDwie kromki
chleba posyp
serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki
pomidora. Posyp
pieprzem, przykryj 2 plasterkami
wędzonego bekonu. Posyp resztą
sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczy posmaruj
majonezem. Rozgrzej toster (do sandwiczy, nie taki, z którego wyskakują tosty ;) ja mam 3w1 i włożyłam płyty do grillowania), na dolnej płycie rozpuść
masło, połóż sandwicze, zamknij toster i upiecz. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.