Wykonanie
Przeszukałam dziś szafki, a
potem dwa sklepy w poszukiwaniu mieszanek przypraw bez
cukru. Kilka udało mi się znaleźć, ale jeszcze na liście Must Have jest kilka bardzo fajnie się zapowiadających mieszanek Kotanyi.
Póki co, testuję swoje zdobycze :) Efekt jest smaczny i bardzo aromatyczny :) Obiad dopełniły mi 2 placki
otrębowe, średni
ogórek konserwowy i dużo
wody.

(Dukan, faza I)składniki na 1 porcję:- 2 podudzia z
kurczaka- 1 łyżka
serka homogenizowanego 0%- 2-3 łyżki
mleka- 1 łyżka
przyprawy do kurczaka złocistej KamisZ kawałków
kurczaka zdjąć skórę.
Serek wymieszać z
mlekiem i
przyprawą. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, ułożyć podudzia (raczej w pewnej odległości, żeby mogły być całe pokryte sosem). Zapiekać ok 30 minut w 180°C.