Wykonanie
No i znów weekend. Człowiek nie zdąży się obejrzeć a tydzień mija w mgnieniu oka. Bardzo szybko, czasami nawet za :).Ale jest i tego dobry plus, mamy już połowę lutego, zima puki co odpuściła, a szkoda bo było jej w tym roku mało, no ale coś było. Zaczyna się robić coraz fajniej, no ominąć tylko te chwilowe deszcze :). To coś mi się wydaje, że małymi kroczkami zbliża się do nas wiosna, no mam taką dzieję. Choć zima potrafi zaskakiwać, ale choć ją lubię to Wielkanoc wolałabym zieloną :), to bardziej do niej pasuje.A dzisiaj mam więcej czasu na śniadanko, więc i taki wpis wam dzisiaj zaproponuję, a w nim moja kochana i pyszna
manna. Dzisiaj w wersji bananowej. Zostało mi trochę
bananów i zaczęły czarnieć więc i pomysł się znalazła.
Manna wyszła pyszna i bananowa. Polecam dla małych szkrabów, ale i nie tylko dla tych większych też :)
Składniki:(na dwie miseczki)2
kubki mleka7 łyżek
kaszy manny2
bananyWykonanie:
Mleko zagotować, zestawić.
Mannę dodać do
mleka i dokładnie wymieszać, postawić jeszcze na chwilę, ale zmniejszyć płomień. Pogotować moment.
Banana obrać i zmielić blenderem.Dodać do
kaszy i wymieszać.Smacznego :)