Wykonanie
Idealny, zdrowy dodatek do... kebabu :D Jeszcze przedwczoraj byłam przekonana, że to mała wariacja nt. greckiego tzatziki, ale jak zajrzałam do Shinju, dowiedziałam się, że zrobiłam jednak turecki sos ;) i bardzo dobrze :D

CACIKskładniki:- 200g
jogurtu greckiego- 1/2 średniego
ogórka- 2 ząbki
czosnku-
sól (
czosnkowo-
ziołowa)-
pieprz- 1 łyżeczka sosu z
cytryny- 1 łyżka posiekanej
mięty- 1 łyżeczka
octu-
oliwa z oliwek (pominęłam)
Ogórka umyć, wydrążyć łyżeczką pestki, pokroić w drobną kostkę.
Czosnek obrać i posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać i używać sosu jako dodatku do
mięs.

Grand Prix Turcji