Wykonanie
« Muffinki z nutelląTagiatelle z
kurczakiem i ... »Planowałam zupełnie co innego, ale w mojej mieścince połowa składników jest nie do zdobycia...Przyznaję, że spodziewałam się dosyć mdłej, gęstawej zupki. Gestawa trochę jest, ale nie mdła, a lekko ostra :)
![](/Data/Images/redandpale.blox.pl\2008_slash_07_slash_Zupa-brokulowo-serowa/l/2049642079.jpg)
składniki na 6 porcji:- 55g
masła- 30g
mąki pszennej- 750ml rosołu z
kurczaka- 750ml
mleka- 1/2 łyżeczki
soli- 1/2 łyżeczki
białego pieprzu- 470g sparzonych różyczek
brokułów- 340g
startego sera cheddarW dużym garnku lub brytfannie rozgrzać
masło, dodać
mąkę i zmniejszyć ogień. Gotować przez 2 minuty. Dodać rosół,
mleko,
sól i
pieprz. Zagotować. Ogień zmniejszyć i dusić przez 10 minut. Dodać
brokuły i
ser. Dusić jeszcze przez 5 minut. Podawać zaraz po ugotowaniu z
groszkiem ptysiowym lub grzankami.źródło: książka pt. "Po prostu pyszne gotowanie 2"
Rona Kalenuikawtorek, 22 lipca 2008, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze