Wykonanie
«
Fasolka szparagowa po chińskuGrillowana cytrynowa pierś z ... »Na ostatniego grilla przygotowałam 3 sałatki. Jedną z nich była ziemniaczana z
jajkiem, druga to
pomidorki +
ogórek +
mozzarella +
kiełki, a trzecia, to pełna improwizacja. Ale bardzo udana :) Dodatek prażonych pestek
słonecznika jest bardzo ciekawy. Lecz dla cukrzyków polecam tę
sałatkę w małej ilości, niezbyt często ze względu na
kukurydzę.

składniki na średnio dużą miskę:- 1 średnia
kapusta pekińska- 1 duża
marchewka- 1 duża puszka
kukurydzy- 5-6 łyżek pestek
słonecznika (łuskanych)- 1 puszka
ciecierzycy-
sól i
pieprz-
oliwa extra vergine (2-3 łyżki)
Kapustę pekińską obrać z zewnętrznych liści, przekroić wzdłuż na ćwiartki i posiekać, przełożyć do miski.
Kukurydzę oraz
ciecierzycę dobrze odsączyć, dodać do pekinki.
Marchew obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni, przesypać do miski.Wszystko doprawić
solą i
pieprzem, polać
oliwą, dokładnie wymieszać.

Przypominam o dietetycznym konkursie na 6. urodziny bloga :)http://redandpale.blox.pl/2013/07/Konkurs-6-te-urodziny-bloga.htmlwtorek, 23 lipca 2013, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze