Wykonanie
jeśli ktoś ( jak ja) lubi szarlotkę, lubi wszelkiego rodzaju tarty i uwielbia
przyprawy korzenne, to jest to idealne ciacho :) najlepiej smakuje o tej
porze roku , kiedy powoli myślimy o świętach, niby jesienne ale z zapowiedzią świątecznych pierniczków. pycha!!spód:1 szklanka
mąki1/2 szklanki
cukru pudru1/2 kostki
masła2 łyżeczki
przyprawy piernikowejmasa:2
jajka1/2 szklanki kremówki1/2 szklanki
miodu1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyzeczki mielonego
imbiru1/2 kostki
masła4 duże kwaśne
jabłka ze składników spód zagniatam ciasto, wykładam spód i brzegi formy ( do tarty).
masło topię. w misce mieszam
miód,
jajka,
śmietanę ,
cynamon,
imbir, dodaje wystudzone
masło. na formę wykładam starte na plasterki
jabłkai zalewam masą . piekę w temp 150 z termo ok 50-60 minut, na rumiano.