W takie beznadziejne deszczowe wieczory proponuję mały deserek na poprawę samopoczucia:)Składniki (na 2 porcje):1 banan1 gruszka1 małe jabłko4 łyżki jogurtu 1%1/2 tabliczki dobrej gorzkiej czekoladymlekocukier brązowyPrzygotowanie:Do garnka z wodą wkładam miseczkę, a do niej pokruszoną czekoladę. Oba naczynia umieszczamy na palniku i doprowadzamy wodę do wrzenia. Zostawiamy na małym ogniu i czekamy aż czekolada się rozpuści. Dolewamy trochę mleka aby konsystencja była bardziej płynna. Ja przełamałam delikatnie gorzki smak czekoladybrązowym cukrem, ale tylko odrobiną (ok 1/3 łyżeczki)! Gruszkę i jabłko kroimy w kostkę, a banana w talarki (ja zostawiłam jabłko i gruszkę w skórce:)). Układamy warstwowo w szklankach i przekładamy jogurtem. Górę owoców oblewamy jeszcze ciepłą czekoladą, obsypujemy delikatnie mielonymi orzechami i dekorujemy owocem (ja ułożyłam paski jabłek).