ßßß
Składniki:6 dużych ziemniaków300 g boczku250 g sera Bryndzadwie cebule dymkipęczek koperkusól i pieprz
Przygotowanie:Ziemniaki umyj i piecz w temperaturze 200ºC przez około 45 minut. Po tym czasie wyjmij je aby lekko ostygły.Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni i odsącz z tłuszczu. Cebulę poszatkuj drobno. Gdy ziemniaki przestygną połóż je płasko tak by były stabilne. Odetnij górną część ziemniaka. Ze środków wydrąż miąższ i włóż go do miski. Dodaj podsmażony boczek, cebulę, bryndzę oraz posiekany drobno koperek i wszystko dokładnie wymieszaj rozgniatając ziemniaki. Dosól i dopieprz do smaku. Napełnij farszem ziemniaki, przykryj lekko odkrojonymi „wieczkami” i wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut.Pyszne i syte danie samodzielne lub dodatek do innych grillowanych potraw. Można podawać z sosem lub masłem czosnko-koperkowym.Smacznego!!
A jak się Tobie podoba przepis?Zapraszam do pozostawienia komentarza.Incoming search terms:groole przepisziemniaki pieczone w piekarniku jak zrobic gruleziemniaki z ogniska z boczkiemziemniaki z piekarnikagrule przepisgrule pieczone przepis