Wykonanie
Trochę inne niż te z
jajkami, ale nie wegańskie. Fajnym dopełnieniem są
wiórki kokosowe i to właśnie im babeczki zawdzięczają ciekawy smak i murzynkową strukturę. Jeśli nie lubicie wiórków możemy je zastąpić
migdałami lub większą ilością
mąki, a brak formek na muffinki- przygotowaniem w keksówce :)1 i 3/4- 2 szklanki
mąki1/3 szklanki
cukru1 kopiasta łyżeczka
sody oczyszczonej1,5 szklanki
maślanki2 łyżki
kakao1/3 szklanki
oleju4 łyżki
wiórków kokosowych lub
płatków migdałów2 łyżki dowolnego
dżemu lub powidełWszystkie składniki wymieszać w misce- ciasto powinno być dość gęste. Napełnić papilotki (około 15) lub natłuszczoną keksówkę. Piec 20- 25 minut w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego!
