Wykonanie
W związku z tym, że za oknem coraz więcej słońca, to pojawiły się też nowalijki, które może i nie są synonimem zdrowia, ale widząc na targu
rzodkiewkę,
sałatę czy
koperek, nie mogłam się powstrzymać! Na początek zwykłe kanapki, jednak nie tak zwykłe, bo leży na nich to, czego nie smakowałam już dawno:)Składniki na 4 wiosenne kanapeczki:2
bułki (można się pokusić o pełnoziarniste lub domowej roboty)4 liście
sałaty250 g chudego
twarogu4- 5 łyżek
śmietany 12 %1 pęczek
rzodkiewek1/2 pęczka
koperku1 pęczek
szczypiorkuBułki rozkroić, położyć liście
sałaty.
Twarożek przełożyć do miseczki, dodać
śmietanę, pokrojoną
rzodkiewkę, posiekany
koper i
szczypiorek, wymieszać. Kanapki posmarować
twarożkiem, udekorować. Smacznego!