Wykonanie
By MagicPot, 22 kwietnia 2016(Jeszcze nie oceniony)Loading...Domowy
twarożek z
rzodkiewką można szybko przygotować samemu w domu stosując naturalne składniki kupione na tzw. bazarze, targu czy w sklepie. Przygotowanie domowego czy raczej wiosennego
twarożku zajmie około 15 minut, a
potem już tylko można delektować się świeżym, kremowym i kruchym i własnoręcznie przygotowanym
twarożkiem! Spawdzaliście ile
rzodkiewki jest w twarożkach sklepowych? Wolę
mieć pewność, że mój
twarożek ma same naturalne składniki bez
dziwnych aromatów, barwników i konserwantów. Domowy
twarożek z
rzodkiewką to propozycja na zdrowe jedzenie i przygotowane własnoręcznie – satysfakcja gwarantowana.Od chwili, gdy zaczęłam sama piec
chleb zapragnęłam móc zjeść ciepłą kromkę
chleba z
twarożkiem ze świeżą
rzodkiewką i plasterkiem
pomidorka – dla mnie taka kanapka to jak rozpoczęcie sezonu wiosennego – świeże warzywa i
śmietana!Zamiast
szczypiorku można użyć
cebulę – lecz ja preferuję połączyć róż z bielą i
zielenią,
cebulka zginie kolorystycznie w
twarożku.około 200g
twarożku (najzwyklejszy, bez żadnych dodatków)jeden pęczek
rzodkiewkipół pęczka
szczypiorkuśmietana – najlepiej bez zagęszczaczy i innego rodzaju dodatków
przyprawy:
sól,
pieprz czarny świeżo mielonyPrzygotowania rozpoczęłam od wyjęcia i naszykowania wszystkich składników na blacie koło deski do krojeniaDo średniej wielkości miski wrzuciłam
twarożek.
Rzodkiewkę dokładanie umyłam a następnie odciełam ogonki i drobno posiekałam i dorzuciłam do
twarożku.
Szczypiorek opłukałam pod bieżącą
wodą, drobno posiekałam i dorzuciłam do
twarożku z
rzodkiewką.Doprawiłam
solą i
pieprzem czarnym świeżo mielonym i przy pomocy widelca ugniotłam
twarożek i dokładnie wszystko wymieszałam.Na koniec dolałam
śmietanę i dalej mieszałam, aż konsystencja
twarożku była odpowiednia – trochę gęsta, lecz nie za bardzo by można było łatwo nakładać na kanapki. Oczywiście, każdy z Was może dodać tyle
śmietany ile zapragnie –
twarożek ma Wam smakować!Smacznego!Polecam inne przepisy na śniadanie: