Wykonanie
Może pamiętacie te ciastka? Ciągliwa, karmelowa masa z mnóstwem
bakalii na chrupiący
ciastku, a wszystko to oblane
czekoladą. Słodkie, z
rodzynkami,
fistaszkami,
nerkowcami, orzeszkami laskowymi, chrupiącymi
herbatnikami i miękkim,
preparowanym ryżem. Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego do zrobienia bez piekarnika spróbujcie
jeżyków! :)


400 g
mleka skondensowanego50 g
białej czekolady50 g
herbatników50 g
ryżu preparowanego150- 200 g ulubionych
bakalii200 g
gorzkiej czekoladyłyżka
masła
Bakalie i
herbatniki posiekać.
Mleko podgrzać z
czekoladę, gdy zgęstnieje (po około 5 minutach) dodać
ryż,
herbatniki i
bakalie, wymieszać. Łyżką porcjować pojedyńcze
ciastka (około 20). Chłodzić 20- 30 minut.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej z
masłem, oblewać
ciastka i znów chłodzić przez kilkanaście minut. Smacznego!