ßßß Cookit - przepis na Puchowe drożdżowe z jagodami

Puchowe drożdżowe z jagodami

nazwa

Wykonanie

500 g mąki
szklanka cukru pudru
2 łyżeczki soli
10- 12 g drożdży
1 szklanka dość ciepłej wody
1/4 szklanki oleju
świeże jagody
Drożdże rozetrzeć z 2 łyżeczkami cukru pudru, resztę przesiać z mąką. Do drożdży dodać mleko i wodę, wymieszać, dodać do mąki, wymieszać łyżką. Do ciasta dodać olej, wymieszać dłonią i dokładnie wyrobić na blacie. Odłożyć na 1,5- 2 h przykryte ściereczką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy , ułożyć na nim jagody. Odłożyć do wyrośnięcia na 25- 30 minut, nagrzać piekarnik do 240 stopni. Piec około 30 minut. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/07/puchowe-drozdzowe-z-jagodami.html