Wykonanie
Jeżeli mi - osobie, która nie je
mięsa, udało się to danie przyrządzić i to tak, że goście się nim zajadali, to znaczy, że każdy może je zrobić. Zresztą jest banalnie proste :)Składniki:- 6 kawałków surowej
białej kiełbasy- 6 cienkich plasterków
boczku- pokrojona
papryka- pokrojona
cebula-
ciemne piwo-
majeranek-
sól-
pieprzPrzygotowanie:Każdy kawałek
kiełbasy nakłuwamy kilkakrotnie w różnych miejscach a następnie owijamy plastrem
boczku. Umocowujemy go za pomocą wykałaczek.
Kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie obficie polewamy
piwem. Posypujemy
majerankiem, doprawiamy
solą i
pieprzem.Na wierzchu układamy dowolna ilość kawałków
papryki i
cebuli. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na około 1,5 godziny. Na 20 minut przed końcem zdejmujemy przykrywkę, aby
boczek się zarumienił. Gotowe!Smacznego!!