ßßß Cookit - przepis na Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kruche z budyniem ,bananami ...
Mini tarty z musem gruszkowym ... »
Przepyszne zrazy ze schabu wieprzowego . Pewnie ktoś powie " nie szkoda ci schabu na zrazy " Opowiem tak, kupiłam w promocji po 12 zł więc nie szkoda :)
Porównałam jednak schab z karkówką i wole robić z karkówki myślę ze mięso jest bardziej soczyste . Chciałam się przekonać i się przekonałam jak smakuje w takim wydaniu . Idealnie pasuje do konkursu "Twój przepis na imprezę!"
1kg schabu bez kości
7 plastrów łososiowej surowej
7 plastrów sera gouda
s ól prowansalska
pieprz biały mielony
olej rzepakowy do smażenia
sos Party Dip Meksykański 1 sztuka ( Rozrabiamy go jak piszę na opakowaniu )
wino półwytrawne czerwone 100ml
1. Schab kroimy w plastry myjemy osuszamy.
2. Doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną czosnku z młynka.
3.Na każdy plaster schabu ( lekko rozbitego ) kładziemy plaster surowej łososiowej i plaster sera.
4. Rozrabiamy sos Party Dip Meksykański i łyżeczką nakładamy na ser.
5. Zwijamy zraziki i wykałaczkami spinamy.
6. Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron.
7. Przekładamy do garnuszka i zalewamy sosikiem jaki nam się wytworzył z pieczenia .
8. Dolewamy wody aby zakryło mięso i dusimy , robi nam się sos dolewamy wina i dusimy , aż nam się wygotuje połowę wtedy nasz sos jest już idealny :)
wtorek, 10 września 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/09/Zrazy-ze-schabu.html