Wykonanie

Przepis dostałem od mojego dziadka. Polecam każdemu kto lubi czasem zjeść surowe
mięso. Dlaczego łososiowy? Bo jego kolor przypomina właśnie kolor
łososia. Taki
schab idealnie zastępuje "
wodne wędliny ze sklepu"!
Banalne przyrządzenie.Składniki:- 1 kg
schabu- 3 łyżki
soli- 2 łyżki
pieprzu- 2 łyżki
cukru- 6 ząbków
czosnkuSposób przygotowania:(czas przygotowania tego
schabu jest dosyć długi - 4 dni)1.Do miseczki wsypujemy
sól,
pieprz,
cukier i mieszamy. Umyty
schab wkładamy do opakowania ze szczelnym pokryciem. Wsypujemy do niego zawartość miseczki i wcieramy marynatę w
mięso. Następnie kroimy drobno
czosnek i wklepujemy go delikatnie w
schab. Zamykamy opakowanie i wstawiamy do lodówki.2.Dzień 2-4.Każdego dnia należy "miętosić"
mięso (wklepywać, masować itp.)3.Ostatniego dnia wyjmujemy
mięso z opakowania i płuczemy w wodzie. I
schab gotowy ;)

Dziś trochę dobrego polskiego rocka ;)Agnieszka Chylińska/O.N.A"
Winna"PozdrawiamMichał ;)