Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Lasagne z
kapustą pekińskąNormandzki
chleb z
jablkami ... »
Bagietki wyszły puszyste o fajnym smaku, a z
kozim serkiem i
pomidorkiem były prze-smaczne. Idealne na śniadanie i kolację. Każdy maluch zasmakuje w bagietkachtrudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 10
mąka pszenna 500 gram typ 650
woda letnia 300 ml40 gram
drożdży świeżych
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczkaziarna prażone euforia 2 garście Ziarenkowo
jajko do posmarowania
bagietekZaczyn: do szklanki wlałam letnia
wodę , rozrobiłam w niej
drożdże dodałam
cukier . Do misy wsypałam
mąkę , zrobiłam dołek i wlałam rozpuszczone
drożdże. Wymieszałam delikatnie z
mąką i zostawiłam zawiesinę na 5 minut. Dolałam resztę
wody i posypałam
solą . Wyrobiłam ciasto. Ciasto rosło godzinę. Wyrobiłam jeszcze raz ciasto i rozwałkowałam je ,
potem zrolowałam i pokroiłam w kawałki. Rękoma uformowałam mini
bagietkę, noże nacięłam w poprzek. Posmarowałam
jajem rozmąconym i posypałam prażonymi ziarnami . Kładłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , gdzie rosły przez 45 minut. Do pieca wstawiłam naczynie z
woda . Wstawiłam blaszkę i piekłam 25 minut w 180 stopniach.
piątek, 26 września 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter