Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pikantny torcik naleśnikowyMazurek Wielkanocny z ... »Wielkanoc tuż tuż więc i bez jaj ani rusz
jaja faszerowane - SKŁADNIKI:10
jajek50g
czerwonej soczewicy2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
musztardysól i
pieprz do smaku
keczup 2 łyżki
Jaja faszerowane - PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotowałam na twardo, obrałam ze skorupek, przecięłam w poprzek i wyjęłam delikatnie
żółtka.
Soczewicę wypłukałam na sitku, zalałam
wodą dwa cm. nad powierzchnię i ugotowałam do miękkości koło 20 minut gotowałam . Odcedziłam i odcisnęłam pozostały nadmiar
wody. Przełożyłam do
żółtek, dodałam pozostałe
przyprawy i zmiksowałam . Przełożyłam gęstą masę do szprycy i wyciskałam w miejsca po
żółtku tworząc dekoracyjne kopułki. podawałam na talerzu na wierzchu
jajka pokropiłam odrobiną
keczupu .
czwartek, 28 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter