ßßß Cookit - przepis na Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pikantny torcik naleśnikowy
Mazurek Wielkanocny z ... »
Wielkanoc tuż tuż więc i bez jaj ani rusz
jaja faszerowane - SKŁADNIKI:
10 jajek
50g czerwonej soczewicy
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
keczup 2 łyżki
Jaja faszerowane - PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotowałam na twardo, obrałam ze skorupek, przecięłam w poprzek i wyjęłam delikatnie żółtka. Soczewicę wypłukałam na sitku, zalałam wodą dwa cm. nad powierzchnię i ugotowałam do miękkości koło 20 minut gotowałam . Odcedziłam i odcisnęłam pozostały nadmiar wody. Przełożyłam do żółtek, dodałam pozostałe przyprawy i zmiksowałam . Przełożyłam gęstą masę do szprycy i wyciskałam w miejsca po żółtku tworząc dekoracyjne kopułki. podawałam na talerzu na wierzchu jajka pokropiłam odrobiną keczupu .
czwartek, 28 marca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/03/Jaja-faszerowane.html