Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierogi z
jabłłkiem i
cynamonemSzarlotka »Pyszne pierogi z
mięsem wołowo wieprzowym i
grzybami leśnymi .Ciasto na pierogi:2 szklanki
mąki3/4 szklanki wrzątku
jajkosól szczypta1 Do miski wsypuje
mąkę.2. Gotuje
wodę przelewam do szklanki i wlewam do
mąki.3. Dodaje szczyptę
soli i
żółtko.4. Miksuję chwile do połączenia składników.5. Dodaje łyżkę
oleju rzepakowego i wyrabiam ciasto.6. Wałkuje ciasto i wycinam kołka robię to miseczką szklaną200 gram
mięsa wołowego zmielonego200 gram
mięsa wieprzowego zmielonego400 gram
grzybów leśnych ( podgrzybki ,
prawdziwki kozaki ) , po ugotowaniu będzie mniej.
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz biały Kamis do smaku1.
Mięso wołowe i wieprzowe łączę dodaje
sól i
pieprz do smaku i
jajko.2.
Czosnek sprasowany dodaje do
mięsa.3. Czyszczę
grzyby i kroje drobno jak najdrobniej i gotuję.4.
Grzyby przecedzam na durszlaku jest ich o połowę mniej.5.
Grzyby smażę na
oleju rzepakowym ostudzone i odsączone dodaje do
mięsa, wyrabiam farsz .6. Nakładam farsz na ciasto zlepiam je i od razu gotuje .7. Podaje od razu po ugotowaniu są przepyszne .

sobota, 21 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter