Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mazurek Wielkanocny 2015 o ...Wielkanocna Babka cytrynowa ... »Jak Wielkanoc to i mazurek . Tym razem spód mazurka bedzie o
Orzechowo migdałowym smaku .Składniki na spód
Orzechowo migdałowy :- 125 g
orzechów włoskich tarte- 125 g
migdały tarte- 200 g
mąka pszenna typ 500 Młyn Kopytowa-
margaryna 100 g-
śmietana 18% 4 łyżki-
żółtko 1 szt-
cukier 50 gDodatkowo:polewa i dekoracja deserowa Heliopolewa i dekoracja biała HelioNa stolnice wsypujemy przesianą
mąkę migdały i
orzechy .Dodajemy posiekaną
margarynę .Dodajemy
żółtko i
cukier.Siekamy składniki i dodajemy
śmietanę.Ciasto trafia do lodówki na godzinę ( lepsze schłodzone).Wałkujemy schłodzone ciasto ( 3/4) i wycinamy kwadraty.Z 1/4 ciasta robimy
maleńki kuleczki i na około kwadrata dociskamy oraz przez środek .Pieczemy kwadraty koło 15 minut w 170 stopniach .Ostudzone mazurki dekorujemy .Rozpuszczamy polewę dekoracyjna białą i wlewamy w mazurki .Polewę deserową rozpuszczamy i dekorujemy kuleczki na mazurku .Całość wygląda smacznie i ładnie.Mniejsze mazurki można zapakować w folie dekoracyjną bedzie wyglądać jak mały prezent .




czwartek, 02 kwietnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter