Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Koktajl
bananowo arbuzowySernik na zimno
Jagodowo ... »Przepyszna potrawa makaronowa jakby gyros z dodatkami . Nie tylko smakuje ale też fajnie wygląda.
udka z kurczaka 4 szt
makaron 200 g
ser gouda 200 g
pieprz biały mielony szczypta
papryka mielona słodka szczypta
chili mielone szczypta
imbir mielony szczyptaDodatkowo:Zdrowy
olej tłoczony na zimno rzepakowy GREEN spoon
Udka z kurczaka kroimy drobno( wycinamy kostki i
mięsko filetujemy dosyć drobno).
Mięso przekładamy do miseczki i doprawiamy
przyprawami , zostawiamy na godzinę przykryte folią aluminiową by przeszło .Gotujemy
makaron ( możecie ugotować jaki chcecie według uznania , ja wybrałam wstążki ).Po godzinie smażymy
mięso na
oleju rzepakowym koło 5 minut( można smażyć
potem lekko poddusić przykryte pokrywką ).Dodajemy
makaron i smażymy razem (
makaron będzie widać że jest już podsmażony).Kiedy potrawa jest już gotowa dodajemy pokrojony
ser drobno lub starty na tarce , dosłownie chwila mieszania i potrawa gotowa.Podajemy na gorąco .


"Zdrowy
Olej Rzepakowy Green Spoon tłoczony na zimo, nierafinowany, to dzieło mistrzów olejarni, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Nasz
olej z rzepaku tworzony z artyzmem i pasją charakteryzuje się niezwykłym smakiem oraz zapachem."MUSZĘ PRZYZNAĆ , ŻE FAKTYCZNIE MA SOBIE TO COŚ- charakterystycznie pachnie smakuje wyśmienicie i pasuje do smażenia jak i do sałatek . Zainteresowanych zapraszam do sklepu gdzie można go dostać .Zdrowy
Olej Rzepakowy tłoczony tradycyjnie na zimno otrzymał godło programu "Doceń Polskie", a dodatkowo został wyróżniony tytułem Top Produkt! Najlepsze polskie produkty ocenia kapituła, w skład której wchodzą najlepsi polscy szefowie kuchni z Fundacji - Klubu Szefów Kuchni.

sobota, 01 sierpnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter