ßßß Cookit - przepis na Pasta z wędzonego łososia z koperkiem

Pasta z wędzonego łososia z koperkiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
100 g wędzonego łososia
200 g serka naturalnego śmietankowego
3 łyżki posiekanego koperku
1/ 4 łyżeczki skórki startej z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki śmietany 30 %
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Serek utrzeć ze śmietaną, sokiem i skórką z cytryny. Dodać posiekanego wędzonego łososia, koperek i doprawić pieprzem. Wymieszać do połączenia składników.
Rady: Koperek można zastąpić innymi ulubionymi ziołami: szczypiorkiem, miętą lub pietruszką.
W lżejszej wersji kremówkę można zastąpić jogurtem naturalnym.
Pastę można wykorzystać także w formie p r zek ąski, podaną na krakersach lub małych sucharkach.
Źródło:http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2013/04/pasta-z-wedzonego-ososia-z-koperkiem.html