Wykonanie
Obłędnie smaczne, chrupiące i zdrowe. Takie właśnie są te
ciasteczka. Właściwie do ich przygotowania możecie wykorzystać wszystkie ziarna jakie macie, dowolnie je łączyć i modyfikować. Jeśli najdzie was ochota na coś słodkiego, bez wyrzutów sumienia możecie sięgnąć po tę przekąskę. Takie
ciastka to super pomysł na deser dla dzieci lub drugie śniadanie do szkoły. To też świetna alternatywa dla tych sklepowych
ciasteczek musli, które często pozostawiają wiele do życzenia. Pieczcie na zdrowie!

Składniki1 szklanka
płatków pszennych (szklanka 250 ml)1 szklanka
płatków owsianych (mogą być błyskawiczne)2
jajka100 g
masła1/2 szklanki
mąki pszennej1/2 (może być mniej) szklanka
cukru1 łyżeczka
cukru wanilinowego2 łyżki
rodzynek2 łyżki
ziaren słonecznika1 łyżka
sezamu1 łyżka
wiórków kokosowych1 łyżka
płatków migdałowych
Wszystkie suche składniki mieszamy w misce.
Masło roztapiamy w mikrofalówce lub na gazie. Do suchych składników dodajemy
jajka i
masło, mieszamy łyżką. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe
ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut na złoty kolor. Smacznego!