Wykonanie
Najprostsza przystawka pod słońcem. Robi się kilkanaście minut. Wystarczy słoiczek
szparag,
szynka i
majonez. Ewentualnie
szczypior do przewiązania, ale ja nie miałam akurat pod ręką. Pyszne, proste i stosunkowo tanie. I nawet mojemu Szkrabowi bardzo smakuje :) Świetny sposób na niezapowiedzianych gości. Polecam gorąco :)Składniki:słoiczek białych
szparag10-12 plasterków dobrej
szynki - mogą być dość duże, ale jeśli będą mniejsze, to wyjdzie Wam więcej przystawek
majonezopcjonalnie
szczypiorKażdy plasterek
szynki smarujemy grubo
majonezem. Na nim układamy z
boku od 1 do 3-4
szparag - w zależności od wielkości
szparag i plasterków
szynki. Rolujemy. Ewentualnie każdą roladkę przewiązujemy
szczypiorkiem. Układamy na półmisku i gotowe :) Smaczności !!
Na zdjęciu powyżej prezentują się pasta z
avocado z
bazylią i
kolendrą oraz mus z
łososia z
suszonymi pomidorami w aromatycznej
oliwie na cieście francuskim i nasze
szparagi :)