Wykonanie
PIEKIELNIE ŁATWE

Stworzyliśmy to cudo z Kruszkiem z okazji DNIA DZIECKA. Tak, tak stworzyliśmy, bo mój Synek dzielnie
śledził każdy mój ruch na rękach...Wiec to ciacho naprawdę można zrobić jedną ręką ;) Przepis pochodzi z tej strony . I myślę, że równie smaczny byłby np z
truskawkami...:) Jedyna modyfikacja to
cukier puder zamiast kryształu, a posypałam wierzch
brązowym cukrem :)Składniki:Ciasto:1 kostka
margaryny3/4 szklanki
cukru - u mnie pół szklanki
cukru pudru1,5 szklanki
maki pszennej0,5 szklanki
mąki ziemniaczanej3
jajka1
cukier waniliowy - 8 g1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaNa wierzch0,5 kg
rabarbaru pociętego na kawali około 1 cm i kilka łyżeczek
brązowego cukruWszystkie składniki zmiksować rozpoczynając od
margaryny,
cukru i
jajek. Na wyłożoną pergaminem blachę wylać ciasto, na nie wysypać
rabarbar i posypać
brązowym cukrem. Piec około 45 min w 175'C (do zrumienienia). Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem. Smaczności !