Wykonanie
Z
SERKIEM Z
CHRZANEMPOD
MOZARELLOWĄ CHMURKĄ

Miałam nie brać udziału w tym konkursie. Mimo, iż cudownie byłoby móc trafić na warsztaty z fotografii kulinarnej i podszkolić swój warsztat. Będąc jednak ostatnio na zakupach mój wzrok mimochodem padł na
serek Almette z
chrzanem... A może by tak... . Tak to już jest, że wyobraźnia bloggera kulinarnego działa sama. I nie ma
mowy, żeby ją zatrzymać. Jest
chrzan. Muszą być
buraczki.
Młode i pyszne. W lodówce mieszkała
mozzarella. I tak oto wyczarowałam
buraczki nadziewane
serkiem z
chrzanem pod pierzynką z
mozzarelli. Mnie samą smak tak cudownie zaskoczył, że z pewnością
buraczki te zaserwuję Gościom, jako cudownie pyszną przystawkę. Zaś wczoraj zjedliśmy je na kolację. Chociaż na ciepło smakowały dużo bardziej wybornie... . Proste i smaczne. Klasyczna polska kuchnia w nowym wydaniu. Wystarczy kilka składników i można zajadać się czymś naprawdę pysznym.A konkurs.... ?O Toskanii nawet nie myślę. Już sam udział w warsztatach będzie dla mnie wyróżnieniem. Bardzo Was zatem proszę o głosy. Bo tylko wtedy
będę mogła spełnić swoje marzenie. Wszystkie osoby, które zagłosują w tym konkursie, będą miały okazję wygrać kosz piknikowy. Zaś 25 osób, które za sprawą głosów publiczności przejdzie do finału konkursu, będzie walczyć o wycieczkę do Toskanii. Pozostałe 22 osoby otrzymają nagrodę pocieszenia w postaci możliwości udziału w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez
Panią Beatę Lipov. Dlatego już wiecie z jakiego powodu bardzo proszę Was o zaangażowanie. Głosowanie trwa do 15 sierpnia 2013 roku. Z góry dziękuję Wam bardzo za wszystkie oddane głosy.

Głosować można pod tym
linkiem :) GŁOSOWANIE (nie wystarczy polubić
marki allmette - trzeba polubić dokładnie mój przepis na
buraczki >https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/recipe/index/id/77


Składniki:8 średnich
buraczków - najlepsze są okrągłe1 opakowanie
serka Almette z
chrzanem1 kula
mozzarellioliwa z oliwekświeżo utarty
pieprzBuraczki gotujemy w łupinkach do momentu, aż nóż swobodnie wejdzie nam w warzywo. Odcedzamy i studzimy 5 - 7 minut. Następnie obieramy ze skórki. Ścinamy delikatnie spód (jak najmniej) oraz "kapturek". Wydrążamy każdego
buraka delikatnie łyżeczką.Środek z 4 wydrążonych
buraczków kroimy w maluteńka kosteczkę.
Serek przekładamy do miski, dokładamy pokrojone
buraczki, i mieszamy całość.Naczynie żaroodporne smarujemy
oliwą. Układamy w nim ciasno wydrążone
buraki. Każdego faszerujemy
serkiem z lekką górką.
Mozzarellę kroimy w plastry. Na każdego
buraczka nakładamy 2 plasterki, tak, by przykryły nam farsz. Na wierz kładziemy plasterek
buraczka i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200'c. Pieczemy około 15-20 minut. Po wyjęciu posypujemy świeżo zmielonym
pieprzem. Idealne na ciepło i na zimno. Smaczności !!
