Wykonanie
Makaron farfalle z
kurkami w sosie z
białego wina z
kozim serem, jak dla mnie idealne połączenie…Składniki dla 4 osób:paczka
makaronu1/2 kg
kurek1 średnia
cebulakieliszek
białego winaopakowanie miękkiego
koziego sera (u mnie kozi
serek Turek 150g)łyżka klarowanego
masłasól, świeżo zmielony
pieprzKurki oczyścić lub szybciutko umyć, żeby nie nasiąknęły
wodą. Na
maśle zeszklić drobno posiekaną
cebulkę, wrzucić
kurki, podsmażyć, zalać
winem i dusić przez ok. 15 minut. Dodać
serek, pogotować ze 2 minuty aż
serek się dokładnie rozpuści.W tym czasie ugotować
makaron w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Farfalle odcedzić, wrzucić na patelnię do sosu, wymieszać i podawać. Można posypać
koperkiem, ja akurat nie miałam...Smacznego!