Wykonanie

Muffiny - najłatwiejsze i najszybsze do zrobienia ciasto, tym razem z
owocami, możemy wrzucić pokrojone
truskawki,
borówki,
jagody,
maliny; mogą też być
owoce mrożone.Składniki:1 szklanka
owoców2 szklanki
mąkiszczypta
soliłyżeczka
proszku do pieczenia3/4 szklanki
cukru2
jajka1 szklanka
maślanki (można spróbować z
maślanką smakową np.
truskawkową)6 łyżek roztopionego
masła1 łyżeczka ekstraktu z
waniliiZasady są proste - w jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre, wlewamy mokre do suchych mieszamy tylko do połączenia się składników, dodajemy
owoce i przekładamy do formy wypełnionej papilotkami, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.Jak użyliśmy kwaśnych
owoców, możemy posypać
cukrem pudrem lub polukrować.