Zostałam zaproszona do wypróbowania w kuchni nowego piwa Książęcego ChlebowoMiodowego z dodatkiem miodu lipowego. Postanowiłam upiec w nim mięso, tzw. sztukę mięsa…Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu:Składniki:ok. 1 kg wołowiny (u mnie mostek)butelka piwa Książęce ChlebowoMiodowe1/4 kg kiszonej kapusty2 gwiazdki anyżu10 goździków2 kawałki kory cynamonusól, pieprz do smakuMięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i naszpikować goździkami. W brytfannie ułożyć kapustę, na niej mięso i zalać piwem. Dodać anyż i cynamon, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na ok. 3 godziny (w zależności od rodzaju i wielkości kawałka mięsa, należy je po prostu piec do miękkości). Podawać wraz z pieczoną kapustą i butelką piwa :)Smacznego!Receptura potrawy została skomponowana specjalnie do piwa Książęce ChlebowoMiodowe w ramach konkursu kulinarnego „Książęce Mistrzostwa Smaku – Chlebowo Miodowe”.