Wykonanie
Nie masz pomysłu czym ugościć teściową i sprawić, żeby jej szczęka opadła z wrażenia? Zrób polędwiczkę wieprzową w cieście francuskim! ;)Składniki:opakowanie
ciasta francuskiego5
pomidorów suszonych w
oliwieząbek
czosnku5 - 6 plasterków suszonej
szynki1/2
cukiniisól,
pieprz do smaku
masło klarowanePolędwiczkę umyć, wyciąć błonki, osuszyć i obsmażyć na
maśle klarowanym.
Pomidory zmiksować z
czosnkiem,
oliwą z zalewy, posolić, popieprzyć do smaku.
Mięso ostudzić i posmarować
pomidorowym pesto. Rozłożyć blat
ciasta francuskiego, a na nim plasterki
cukinii, na nich
szynkę i polędwiczkę, zawinąć, boki zabezpieczyć, żeby paczuszka się nie otworzyła podczas pieczenia :)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika trzeba dać polędwiczce odetchnąć przez 10 minut zanim ją pokroimy.Podawać na miksie
sałat.Smacznego!