Wykonanie
Oo jaka jestem dumna z moich róż ! Koronkowa robota, ale efekt tak bardzo miły dla oka.

Składniki:płat
ciasta francuskiego3 małe
cukiniesól i
pieprzmasło do posmarowania blachyPrzygotowanie.
Ciasto francuskie odwinąć z papieru i ponownie zwinąć w rulon. Pokroić roladkę na 2 cm części.
Cukinię pokroić na bardzo cienkie plasterki - ja pomogłam sobie obieraczką. Na rozwiniętym pasku
ciasta francuskiego układać "na zakładkę" plasterki
cukinii, posolić i popieprzyć a następnie powoli zwijać róże. Do pieczenia najlepiej użyć wysmarowanej
masłem blaszki na muffinki ustawionej na najniższej półce piekarnika.


Róże piec tak jak podaje przepis na opakowaniu
ciasta francuskiego, ale polecam sprawdzać często stan różyczek bo niestety plasterki
cukinii będą się szybko przypiekać.Takimi różami można udekorować stół na przyjęcie - będą cieszyły oko, a można podać je jako przystawkę.
