Wykonanie
Wczoraj po raz pierwszy w życiu zrobiłam
botwinkę Zawsze robiła ją moja mama, ale, że jest po operacji i nie powinna się przemęczać postanowiłam zadebiutować. Przyniosłam z ogródka
botwinkę i
bób i zabrałam się do pracy,potrzebne składniki:1 spora wiązka
botwinki,2
marchewki,4
ziemniaki,0,5 kg
bobu,2 litry
wywaru mięsnego, w zamrażarce znalazłam pół opakowania
fasolki szparagowej i w ramach"sprzątania" postanowiłam ją dodać,
śmietana 3-4 łyżki,
sok z cytryny do zakwaszenia barszczu,koncentrat barszczu czerwonego wg uznania.
Ziemniaki i
marchewkę obieramy i kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze mięsnym do miękkości.W tym samym czasie w oddzielnym garnku w lekko osolonej wodzie gotujemy
bób.Kiedy warzywa z
wywaru zmiękną, dodajemy dokładnie umytą i pokrojoną w mniejsze kawałki
botwinkę i
fasolkę szparagową, wszystko gotujemy razem około 15 minut.Następnie dodajemy koncentrat barszczu czerwonego, zakwaszamy
sokiem z cytryny, dodajemy
sól,
cukier i
pieprz, i podbijamy
śmietaną.Podajemy z
bobem.

niektórzy pewnie zauważyli, że na blogu pojawił się nowy banner, zapraszam do klikania i zaglądania na stronę chocolissimo gdzie każdy wielbiciel
czekolady znajdzie coś dla siebie