Wykonanie
Po mało odpoczynkowym weekendzie (bieg na 10 km w 30 stopniowym skwarze) nie bardzo ma się ochotę na stanie przy garach. Jako, że lodówka prawie pusta i do zagospodarowania miałem tylko ubiegłotygodniowe resztki, powstała
sałatka podobna do tej z zeszłego tygodnia . Podobna treścią, ale zupełnie odmienna smakiem. Gorąco polecam :-)
Składniki (2 porcje):2 spore garści dowolnej
sałaty lub mixu
sałat (
rukola,
roszponka, lodowa,
radicchio)1
melon Galia, dojrzały1 wędzona
pierś kurczakakilka łyżeczek
sera gorgonzola, słodkiego - dolce1 garść
orzechów orzechów nerkowca, podprażonych na suchej patelnidressing : 1 łyżka
miodu, 1 łyżka
musztardy, sok z połówki
cytryny, 4 łyżki
oliwy z oliwekW miseczce ułożyć
sałatę, polać ją częścią dressingu. Na niej ułożyć pokrojone pierś i
melona oraz kawałki gorgonzoli. Posypać
nerkowcami i polać resztą dressingu.Smacznego :-)