ßßß Cookit - przepis na Remoulade

Remoulade

nazwa

Wykonanie

Doskonały sos do ryb, mięsa i wszelkiego rodzaju burgerów. Znany w wielu krajach i w wielu odmianach. U mnie w mojej, wrocławskiej wersji ;-)
Składniki (4 porcje):
8 łyżek majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki konserwowe
1/2 cebuli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka posiekanych kaparów
1 łyżeczka sosu Worcestershire
sól, kolorowy pieprz - do smaku
Cebulę, jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę i wymieszać z pozostałymi składnikami. Gotowy sos schłodzić co najmniej godzinę przed podaniem.
Smacznego :-)
Przepisy na burgery: serowy oraz tradycyjny
Źródło:http://www.facetnatalerzu.pl/2012/03/remoulade.html