ßßß
Składniki (4 pieczarki):6 pieczarek (4 duże do nadziania i 2 mniejsze do farszu)80 g bryndzy30 g startego sera Gruyère1 łyżka startego parmezanu1 ząbek czosnku1 łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżka posiekanego szczypiorkusól, pieprz - do smakumasło sklarowane - do smażeniaNagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni.Pieczarki oczyścić, pozbyć się nóżek. Dwa mniejsze kapelusze posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.Duże kapelusze w całości obsmażyć na gorącym maśle, z obu stron. Ściągnąć z patelni i umieścić w płytkim naczyniu żaroodpornym.Na tej samej patelni poddusić na maśle posiekane pieczarki z czosnkiem, a następnie wymieszać je z ziołami, bryndzą, serem Gruyère. Doprawić solą i pieprzem (zapewne wystarczy pieprz, bo bryndza jest słona).Masą napełnić podsmażone kapelusze, każdy z wierzchu posypać parmezanem, a naczynie umieścić w piekarniku na 12-15 minut.Smacznego :-)