ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Jajka na twardo goszczą na prawie każdym wielkanocnym stole. Pamiętajmy, że wcale nie muszą być nudne. Wystarczy żółtko zmieszać odrobiną majonezu i ziołami i już mamy całkiem ciekawą przystawkę. Z nadzieniem możemy pokombinować i znaleźć własne ulubione smaki, dziś zapraszam na Jajka faszerowane tuńczykiem .
Składniki:
6 jajek
Puszka tuńczyka z sosie własnym
Łyżka majonezu
2 łyżeczki suszonej pietruszki
Sól
Pieprz
Pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Dobrze jest do wody dodać sól, wtedy nawet gdy jajka popękają, do ich zawartość nie wypłynie ze skorupek. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko. Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.
Źródło:http://koper-w-kuchni.blogspot.com/2012/03/jajka-faszerowane-tunczykiem.html