Jajka na twardo goszczą na prawie każdym wielkanocnym stole. Pamiętajmy, że wcale nie muszą być nudne. Wystarczy żółtko zmieszać odrobiną majonezu i ziołami i już mamy całkiem ciekawą przystawkę. Z nadzieniem możemy pokombinować i znaleźć własne ulubione smaki, dziś zapraszam na Jajka faszerowane tuńczykiem .Składniki:6 jajekPuszka tuńczyka z sosie własnymŁyżka majonezu2 łyżeczki suszonej pietruszkiSólPieprzPęczek szczypiorkuWykonanie:Jajka gotujemy na twardo. Dobrze jest do wody dodać sól, wtedy nawet gdy jajka popękają, do ich zawartość nie wypłynie ze skorupek. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko. Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.