Wykonanie
Niezmiernie żałuję tylko jednego... że nie można tak jeść codziennie !

Będzie nam potrzebne :
ser Camembert w drewnianym pakowaniuząbek
czosnku, pokrojony
białe winofolia aluminiowaJako dodatki wybrałam :
marchewrzodkiewbagietkęszynkę Serano
Ser wyjmujemy na pól godziny przed pieczeniem z lodówki, aby miał temperaturę pokojową. Pozbywamy się plastikowego opakowania. Wkładamy ponownie do pudełeczka. Robimy tyle nacięć ile mamy kawałków
czosnku i wsuwamy go w nie. Następnie nakłuwamy go widelcem i polewamy dwoma łyżkami
wina. Część
wina wsiąknie, część zostanie na powierzchni. Zamykamy pudełko. Owijamy go szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego na 220 stopni piekarnika na 25 minutPodajemy z dodatkami jak fondue.




Pysznie!
Kams!