ßßß
Składniki:225g mąki pszennej1/8 łyżeczki soli250g połamanej gorzkiej czekolady125g pokrojonego masła180g wiórków z białej czekolady (lub drobno pokrojona czekolada)180g wiórków z mlecznej czekolady (lub drobno pokrojona czekolada)200g grubo pokrojonych orzechów pekan (u mnie włoskie)2 duże jajkaja robiłam wszystko z połowy porcji i piekłam w keksówce
Wykonanie:Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st i kwadratową formę o boku 20 cm wysmarować masłem.W naczyniu z podwójnym dnem z lekko wrzącą wodą rozpuść czekoladę z masłem, przelej miksturę do dużej miski i odstaw na 5 minut do schłodzenia.Wmieszaj wiórki z białej i mlecznej czekolady oraz połowę orzechów. Dodaj jajka i starannie wymieszaj.Na koniec stopniowo dodawaj mąkę z solą, mieszając, aż składniki dobrze się połączą. Przełóż masę do formy, równomiernie rozprowadź i posyp pozostałą częścią orzechów. Piecz przez 30 minut do stężenia w środku i ostudź przed rozpoczęciem krojenia.