ßßß Cookit - przepis na Brokuły w cieście francuskim

Brokuły w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Brokuł, salami, ser pleśniowy i pomidorki koktajlowe,
otulone ciastem francuskim.
Całość oprószona świeżo mielonym pieprzem.
Ekspresowa przekąska, która smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Polecam z sosem czosnkowym.
Składniki:
płat ciasta francuskiego
1 brokuł
pomidorki koktajlowe
ser pleśniowy (u mnie president)
kilka plasterków salami
ponadto 1 rozmącone białko
Sposób wykonania:
Brokuł pokroić na małe różyczki, umyć i wrzucić na gotującą, osoloną wodę. Gotować 3 minuty. Odcedzić i wystudzić.
Ciasto francuskie pokroić na małe kwadraty. Na środku każdego układać plasterek salami, następnie ser pleśniowy i plasterki pomidorów koktajlowych. Na koniec ułożyć plastry brokuła.
Piekarnik nagrzać do temp. 200C.
Ciasto posmarować rozmąconym białkiem. Piec ok. 10 minut. Wyjąć z piekarnika i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Źródło:http://zjemto.blox.pl/2013/12/Brokuly-w-ciescie-francuskim.html