Wykonanie

Nie chcę ponownie pisać że jest to bardzo szybka i prosta do zrobienia przekąska która świetnie smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno, napiszę tak : poniżej są wypisane składniki, zerknij na nie i poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę.Składniki :
ciasto francuskie250 g
brokułu5
pomidorków koktajlowych4-5 dużych plastrów
salamiser pleśniowy ( u mnie Lazur)Przygotowanie :Z
brokułu wycinam kilkanaście ładnych różyczek, wrzucam je do wrzątku i gotuję ok 4 minut. Cedzę i przelewam zimną
wodą je w cedzaku.
Ciasto francuskie dzielę na kwadraty wielkości ok 8x8 cm.Na każdy kwadrat kładę po kawałku
salami,
sera pleśniowego,
brokułu i po 2 plasterki
pomidorka koktajlowego. Zapiekam ok 10 minut w 180oC. Po upieczeniu posypuję
pieprzem (aby nie powiedzieć "
pieprzę"(: ) Do podawanych na zimno idealnie pasuje
sos czosnkowy.

