Wykonanie
Mimo blogowania, święta obchodzę raz w roku i tutaj umieszczam tylko to, co sprawdziło się rok temu. Zamiast tradycyjnych
jajek z
majonezem przygotowałam diabelskie
jajka. Proste w wykonaniu, a na pewno urozmaicą wasze wielkanocne stoły :).

Składniki:- 6
jajek ugotowanych na twardo- 3 łyżki
majonezu- 3 łyżeczki
musztardy Dijon- 1 łyżka
soku z cytryny- 1 plaster
boczku-
sól,
pieprz,
bazylia czosnek granulowany,
papryka ostra-
papryka słodka do posypania
Jajka przekrój wzdłuż na pół.
Żółtka wyjmij i przełóż do miski. Do
żółtek dodaj
majonez,
musztardę,
sok z cytryny i pokrojony w kostkę
boczek. Dopraw
solą,
pieprzem i
przyprawami. Dokładnie wymieszaj, najlepiej do kremowej konsystencji. Przygotowaną masą wypełnij
białka, posyp
papryką słodką.