ßßß
Jak napisałam w temacie, jest to sałatka odważnych.Ciekawe połączenie smaków, dla małych i dużych odkrywców :)Składniki (4 porcje):- 100 g fety- 1 szklanka kuskusu- 1 granat- 1 czerwona cebula- garść prażonych płatków migdałów*- pół cytryny- oliwa- sól, pieprz, zioła (np. bazylia, oregano), słodka paprykaKuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić, fetę rozdrobnić. Granata najlepiej przekroić na ćwiartki i z nich wycisnąć pestki, które użyjemy do sałatki**. Do kuskusu dodać przygotowane wcześniej składniki oraz płatki migdałów. Delikatnie wymieszać, skropić cytryną i oliwą. Doprawić, ponownie delikatnie wymieszać.*Prażymy na suchej patelni, ale bardzo krótko (łatwo jest je przypalić)**Na początku może to być bardzo brudna robota...Lepiej się na to przygotować i odpowiednio się ubrać ;)