Wykonanie
Jak napisałam w temacie, jest to
sałatka odważnych.Ciekawe połączenie smaków, dla małych i dużych odkrywców :)Składniki (4 porcje):- 100 g
fety- 1 szklanka
kuskusu- 1
granat- 1
czerwona cebula- garść prażonych
płatków migdałów*- pół
cytryny-
oliwa-
sól,
pieprz,
zioła (np.
bazylia,
oregano),
słodka paprykaKuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę drobno pokroić,
fetę rozdrobnić.
Granata najlepiej przekroić na ćwiartki i z nich wycisnąć pestki, które użyjemy do sałatki**. Do
kuskusu dodać przygotowane wcześniej składniki oraz
płatki migdałów. Delikatnie wymieszać, skropić
cytryną i
oliwą. Doprawić, ponownie delikatnie wymieszać.*Prażymy na suchej patelni, ale bardzo krótko (łatwo jest je przypalić)**Na początku może to być bardzo brudna robota...Lepiej się na to przygotować i odpowiednio się ubrać ;)