Wykonanie

Pyszna
sałatka przygotowana przeze mnie wiele
razy.
Szparagi,
pomidorki, pesto,
mozzarella i oczywiście ukochany
makaron ;).
Fasolkę szparagową można pominąć, albo zastąpić innym ulubionym warzywem.Składniki:- garść
szparagów- 2 garści
fasolki szparagowej- 300 g
makaronu świderki- 50 g
pomidorków koktajlowych,
daktylowych- 3 , 4 łyżki zielonego pesto- 3 plastry
szynki prosciutto*- 150 g
mozzarelli mini- garść świeżej
bazylii-
sól,
pieprz do smaku
Makaron,
szparagi,
fasolkę szparagową ugotuj al dente.
Mozzarellę mini i
pomidorki przekrój na pół,
szynkę pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj, dodaj pesto. Dopraw
solą,
pieprzem.
Bazylię porwij i dodaj do sałatki.
Sałatkę podawaj schłodzoną.* Prosciutto nie jest niezbędne, każda dobrej jakości
szynka będzie pasować.
