Wykonanie
Warzywa w chrupiącej
piwnej skorupce z dodatkiem
sosu sojowego...
Od dawna miałam ochotę spróbować zrobić warzywa w tempurze. Z racji
banalnych składników wybrałam tempurę
piwną. Wyszła wyśmienita i chrupiąca. Jako warzywa wybrałam
pieczarki,
brokuły i
paprykę, ale spokojnie możecie użyć innych dostępnych. Serdecznie polecam!Składnik tempury:1 szklanka
jasnego piwa1 szklanka
mąki tortowej1/2 łyżeczki
solisurowe warzywaolej do głębokiego smażeniaPrzygotowanieWarzywa myjemy, kroimy
paprykę w słupki,
pieczarki obieramy ze skórki,
brokuł dzielimy na części. W misce mieszamy
piwo,
mąkę i
sól. Warzywa maczamy w tempurze i wkładamy do gorącego
oleju na około 2-3minuty. Wyjmujemy na ręcznik papierowy (aby odsączyć nadmiar tłuszczu), dopiero
potem przekładamy na właściwy talerz. Smacznego!