ßßß
Pasta jajeczna nr 1/proporcje na jedno jajko/1 jajko2 plastry szynki - u mnie drobiowa2-3 łyżki szczypiorkusól, pieprzmajonez - ok 1 łyżeczkiew. natka pietruszkiJajko ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Dodać posiekany szczypiorek, pokrojoną w kostkę szynkę. Doprawić solą, pieprzem. Dodać majonez. Wymieszać. Podawać z pieczywem.Pastę możemy też uformować w owalny kształt i obtoczyć w posiekanej natce pietruszki.
Pasta jajeczna nr 2/proporcje na jedno jajko/porcje na jedno jajko/1 jajkook. 25 g mięsa gotowanego kurczaka (może być z rosołu)3-4 łyżki szczypiorkusól, pieprzszczypta kurkumymajonez - ok 1 łyżeczkiJajko ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Dodać posiekany szczypiorek, pokrojone na drobno mięso z kurczaka. Doprawić solą, pieprzem, kurkumą. Dodać majonez. Wymieszać. Podawać z pieczywem.
Przepis bierze udział w konkursie Kasi z Gotuję, bo lubię organizowanym wraz z Farmio.