ßßß
Masło i pokruszoną czekoladę rozpuścić w misce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą. Dobrze wymieszać i ostudzić. Jeśli mamy trochę mniej czekolady, to można zatąpić brakującą ilość gorzkim kakao.Jaja ubić. Dodawać po trochu cukru. Ubić do białości masy, tak by była puszysta. Następnie dodać mąkę. Wymieszać, dodać przestudzoną czekoladę z masłem, a następnie orzechy. Wszystko połączyć.Wylać do blachy (ok. 20x30 cm) wyłożonej pergaminem i posmarowanej tłuszczem.Piec ok. 25 minut (w 180-200˚C) lub do momentu rozpoczęcia odchodzenia ciasta od boków blachy. Gdy włożymy patyczek w środek ciasta powinno być prawie czyste. Wyjąć z pieca, zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Smacznego!